Uniaden avslutades igår, men framtiden och yrkeslivet som väntar efter studierna finns kvar. Vertex tog en runda på campus för att kolla vad studenterna vill jobba med. 

Sara Almqvist.
Sara Almqvist.

Sara Almqvist, civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi:
– Jag vill gärna jobba i grupp, med ett gemensamt mål, så att man kan ta del av varandras kunskaper om komma vidare tillsammans. Nu koncentrerar jag mig på att bli färdig med utbildningen, så får jag se sedan vad som är roligt och inte roligt.

Björn Lindgren.
Björn Lindgren.

Björn Lindgren, läser kursen organisation och ledarskap i arbetslivet:
– Ledarskap- och organisationsfrågor definitivt. Jag läser master, det är inte helt omöjligt att jag vill forska också, om jag får en intressant tjänst inom forskningen. Jag försöker att ha en slags filosofi om hur sådana här frågor ska behandlas.

Ronya Blom.
Ronya Blom.

Ronya Blom, gastronomiprogrammet:
– Jag har jobbat länge inom den här branschen, som är hotell och restaurang, och kommit fram till att jag avskyr den. Det är fruktansvärt, så jag har bestämt att jag vill jobba fackligt. Jag vill förändra arbetsvillkoren.

Per Wikner.
Per Wikner.

Per Wikner, högskoleingenjörsprogrammet i byggteknik:
– Jag vill jobba som byggingenjör. Jag tror att det kommer att gå. Det är inte något särskilt jag inte vill göra inom den branschen.

Text och foto:
Viktoria Ottosson