– Jag upplever oss som en stor familj med trevlig och vänskaplig stämning. Det säger Klara Mogensen inför Umeå studentkörs julkonserter.

I den rymliga kvarterslokalen på Fysikgränd står åtta tjejer runt den träfärgade flygeln. Med blickarna mot noterna testar de sina stämmor, som tillsammans med övriga delar av Umeå studentkör snart ska ljuda under de kommande julkonserterna i Ålidhemskyrkan.

Klara Mogensen.
Klara Mogensen.

Då och då avbryts sången för skratt eller korta diskussioner om hur de ska sjunga. Kören har sin första repetition inför årets julkonserter.
– Vi börjar träna in låtarna nu. Generellt är julen den mest hektiska tiden för kören då vi har de ordinarie julkonserterna, men även företag som vill boka oss, säger Klara Mogensen, en av altarna och studentkörens ordförande.

Julkonserterna hålls den 7 och 8 december och därefter är det bara att börja träna till lucia en vecka senare. Julkonserterna har en mestadels ny repertoar varje år, medan konserterna kring Lucia, som är en vecka senare, har en mer fast repertoar.

Umeå studentkör består idag av 44 medlemmar, varav de flesta är studenter, samt körledaren Tomas Pleje.

Text och foto:
Anders Samuelsson

Läs mer om Umeå studentkör i Vertex nr 9-2014,
som utkommer den 2 december.