Den svenska fikakulturen dissekeras när stand up-komikern Al Pitcher återigen besöker Ljusgården. Denna gång i samband med att Kultur på campus firar tio år.

Torsdagen den 11 april 10-årsjublierar Umeå universitets Kultur på campus. Detta med en föreställning av stand up-komikern Al Pitcher som framför material från sin nyskrivna Påtår tour. En uppföljning på den hyllade Fika tour som framfördes på Kultur på campus i höstas.

– Vi har hela tiden velat göra vårt campus mer levande och tror verkligen på värdet av en kreativ paus. Kultur på campus är också en viktig mötesplats för medarbetare och studenter från olika vetenskapsmiljöer, säger projektledaren Jonas Ericson i ett pressmeddelande angående 10-årsjubileet.

Sedan starten 2003 har Kultur på campus arrangerat 273 event med totalt drygt 144 000 besökare, bland annat konserter, författarbesök, dans- och teaterföreställningar. Nationella artister varvas med lokala och internationella, bland annat har Laleh, Norrlandsoperan, Torgny Lindgren, Ålidhem Cowboys, Eldkvarn, Deportees, Cleo, och Cullbergbaletten besökt Kultur på campus. Evenemangen äger rum varje vecka på olika delar av Umeå universitets campus – alltid vid lunchtid och alltid gratis.

Hösten 2013 åker Kultur på campus på Europaturné via Umeå2014 och projektet Caught by Umeå. Syftet med turnén är att väcka nyfikenhet och intresse för Umeås europeiska kulturhuvudstadsår 2014.