– Målet med bloggen är att vara en som folk ser upp till och som kan inspirera andra. Det säger Calle Engström, som vid sidan av sina studier bloggar om bland annat kläder, mode och livsstil.

Calle Engström kommer ursprungligen från Uppsala, där han efter gymnasiet bland annat jobbade som eventfotograf. När det var dags att börja plugga igen föll valet inte på hemstaden, utan på Umeå.
– Jag kände att jag ville få nya perspektiv, ny miljö och träffa nya människor. Umeå kändes lockande då jag bara hört bra saker om universitetet och upplägget på Personalvetarprogrammet kändes lockande.

Han har alltid haft ett intresse för mode och kläder, men det var vid 17–18-årsåldern som det växte till något större.
– Det är i den åldern man börjar få komplimanger om sina kläder och många tyckte jag klädde mig snyggt. Så jag startade min första blogg då, men då jag jobbade samtidigt orkade jag inte hålla igång den.

Han gjorde ett nytt, seriösare, försök när han fyllt 20. Då hade han även investerat i kamerautrustning som han kunde använda till bloggen, som han beskriver så här:
– Fokus ligger främst på kläder och mode för män. Jag tipsar om vad jag själv tycker är snyggt och vad jag har på mig. Men jag är verkligen ingen fashion guru som bevakar modevärlden utan jag utgår hela tiden från min egen stil och sådant som jag tycker är snyggt. Jag skriver också om livsstil, min vardag, musiktips, foto och personliga tankar, Jag vill täcka in många områden så att det finns nåt för alla.
Hur skulle du beskriva din stil?
– Jag kan självklart vara casual, men jag älskar verkligen det mer uppklädda, stilrena modet och det är oftast så jag klär mig.
Har du något favoritplagg i garderoben?
– Skjortan är en räddare vilken dag som helst. En snygg stickad tjocktröja är en annan favorit.

Läs längre intervju i Vertex nr 8-2015.

Text och foto:
Anders Samuelsson