Under Humanistens dag igår hölls fyra föreläsningar i Humanisthusets lokal Vardagsrummet och dagen avslutades på E-puben. – Det kom mycket folk, mer än vi hade trott, säger Anna Larsson, vice ordförande vid HumSek.

Dagen välkomnade alla studenter men riktade sig speciellt till humaniorastudenter. Det bjöds också på lunchmackor och kaffe, något som verkade uppskattas av studenterna.
– De bjuder på mackor så det känns mysigt, vi gick hit ett litet gäng och det är en rolig grej liksom, säger Ida Lindgren, student vid programmet för strategisk kommunikation.

Föreläsningarna hade varierande ämnen, psykisk ohälsa med Hjärnkollen och en live-podcast med mediespanarna är exempel på saker som dagen bjöd på. Variationen av ämnen på föreläsningarna verkade locka studenterna till evenemanget.
– Jag tyckte att det verkade kul att gå på det här med olika föreläsningar som inte är relaterade till skolan, säger Ida Lindgren.
– Det verkar som intressanta föreläsningar, det är kul att kolla in vad det är, säger Cornelia Lyxell, som också läser programmet för strategisk kommunikation.

Anna Larsson, vice ordförande vid Humanistiska sektionen.

Det var många studenter som dök upp på evenemanget, fler än vad vice ordförande Anna Larsson trott från början.
– Det kom mycket folk, kaffet tog ju slut redan på första föreläsningen, det tänker jag är ett väldigt bra mått på hur många som var här, det känns bra.

Arrangemanget, som främst styrts upp av Anna Larsson och Yekita Toro vid Humsek, levde upp till förväntningarna enligt Anna Larsson.
– Det är alltid saker som man tänker att det hade kunnat gått bättre, men jag tycker att det har funkat bra, säger Larsson.

Humanistens Dag avslutades med underhållning på E-puben för alla Humsek medlemmar.

Text och foto:
Edith ten Berg