– Jag sover riktigt gott när jag vet att vi har Kygo och Zara som headliners i år. Det säger David Arkhult, Brännbollsyrans festivalgeneral.

David Arkhult.

David Arkhult jobbade tidigare som PR- och eventmanager hos festfixaren Michael Bindefeldt, men har sedan en tid tillbaka lämnat det jobbet för att ägna hela sin tid åt Brännbollsyran i Umeå. Det tänker han fortsätta med så länge han känner den kreativa friheten.
– Det har varit en blessing att det gick så bra redan från början och att vi allteftersom fått en större budget att jobba med. Sen är det en balansgång mellan budget och biljettpriser, men vi har valt att sikta på världsnamn och då blir väl priserna lite högre.
Kan du njuta under festivalen?
– Två veckor innan festivalen sover man knappt något så man går omkring i en kaffe- och red bull-dimma. Jag går runt och känner av stämningen, dokumenterar vad som händer. Men man måste passa på att njuta också.
Brännbollsyran har gått bra varje år sedan nystarten 2013 med de nuvarande arrangörerna.
Är det inte lätt att luta sig tillbaka och köra samma sak ett år till?
– Jag tror att stadsfester körde den grejen, och det gick ju inte bra. Vi tänker inte så. Det här är vår baby och vi brinner för det här dygnet runt. Det är det som gör oss till en player, att vi jobbar så jävla hårt för att det ska bli bättre för varje år.

Läs hela intervjun i Vertex nr 5-2017.

Text och foto:
Anders Samuelsson