Tjejerna som slår tillbaka och killen som går igång på udda ämnen. I Vertex nya nummer kan du läsa mer om det och mycket annat.

Vertex nr 9-2016.
Vertex nr 9-2016.

En liten person har stor chans att försvara sig mot en fysiskt överlägsen motståndare. Det är utgångspunkten för kursen i självförsvar för tjejer, som flera umeåstudenter hittat till. Vertex har besökt en av träningarna.

Doktoranden Niklas Zechner går igång på udda ämnen och är följdriktigt den som startat serien ”Ovetenskapliga föreläsningar” på campus, där publiken underhålls med hjälp av vetenskapliga rön som inte alltid avhandlas på tidningarnas förstasidor. Det udda och ovanliga är normen. Vertex har träffat honom.

Andra inslag i Vertex sista nummer denna hösttermin är julfirandet på campus, umeåstudenten som gör succé på Instagram med hjälp av Ernst-humor och projektet som ska släppa in nykomlingar på campus. Plus mycket annat.

Vertex nr 9-2016 trycks i dag och distribueras under veckan fram till fredag den 2 december, då alla exemplar ska vara utdelade och även finnas i Vertex tidningsställ på campus.

Bertil Janson