Idag kommer biljetterna till Vårbalen på campus att bli slutsålda. Det räknar i alla fall balkommittén kallt med. Planeringen inför studentbalen den 17 maj är nu i full gång.

Vertex har tidigare skrivit om planerna på en vårbal som de tre studentkårerna ska anordna på uppdrag av Umeå universitet. Arbetsgruppen, med två personer från varje studentkår, har nu börjat få konturerna klara inför balen i Universumhuset lördag den 17 maj.

INSLÄPPET KOMMER kommer att vara vid sextiden. Efter mingel blir det trerättersmiddag med aktiviteter och uppträdanden av en kör och ett band, följt av en timmes vals. Därefter blir det antingen mer livemusik eller en DJ som står för musiken. Vilket band som ska spela är ännu ej spikat.

IDAG MÅNDAG släpps de totalt 500 biljetterna till balen.
– Vi räknar med att sälja slut idag, säger Viktor Lundström, balkommitténs vice ordförande, som menar att intresset för balen är stort.

DE TRE KÅRERNA har 155 biljetter var att sälja. Medlemmar i Umeå medicinska studentkår kan sina köpa biljetter utanför Medicinska biblioteket kl. 12–13. NTK-medlemmar kan köpa biljetterna i Umeå naturvetar- och teknologkårs kansli kl. 10–12 och 13-15, medan Umeå studentkårs medlemmar kan köpa biljetter i Lindellhallen kl. 11–13.

PRISET FÖR biljetterna är 400 kronor för kårmedlem och 500 kronor för övriga studenter.
Har ni fått några reaktioner på det?
– De som varit på baler i andra studentstäder säger att det är billigt, säger Viktor Lundström.