Jag vet inte hur många gånger jag hört låtarna, flera gånger dagligen i några veckor, och varje gång hör jag något nytt, skriver Vertex recensent.

Let’s Be Still
Artist: The Head and The Heart
Skivbolag:The Head And The Heart / Kobalt Label Services
Betyg: 4

Vad gör ett album bra? Vad gör det fantastiskt? När jag som barn gick och provlyssnade på cd-skivor på den lokala skivhandeln var min tumregel minst tre riktigt grymma låtar. Minst. The Head and The Heart är ett indie-folkrock-band från Seattle. Deras debutalbum bestod av tillputsade demoinspelningar som de sålt på konserter och i klädaffärer. ”Let’s be still” är uppföljaren och deras första ”riktiga” studioalbum.

SÅ VAD GÖR DETTA  band unikt? Jo, de har en fantastisk förmåga att göra varje låt rättvisa och utföra den på bästa möjliga sätt. De försöker krångla till det, men gör det heller inte för enkelt för sig, de gör det helt enkelt nästintill perfekt (om perfektion hade existerat). Synth-slingan låter precis lagom retro utan att bli för pretto, eller för synth för att förstöra den folkliga helheten. Låtarna har sin grund i folken men breder ut sig på ett underbart sätt åt olika håll, rock, pop och country för att nämna några. Utförandet är precist. Som en symfoniorkester i perfekt ledning under en mästardirigent.

MEN DET BLIR ALDRIG tråkigt eller stelt. Det finns en nerv och en otrolig närvaro i låtarna som gör att jag dras in i musiken oavsett om det är en ballad eller mer glad-pop. Det är som att se en riktigt välgjord film. Jag blir ett med konsten. Jag vet inte hur många gånger jag hört låtarna, flera gånger dagligen i några veckor. Varje gång hör jag något nytt, en stämma, en dold bakgrundsmelodi och varje gång växer skivan.

CALLE EKBLOM KÄCK 

Lyssna på Spotify:
The Head And The Heart – Let’s Be Still