Jingle Bells! Malin Larsson i Nationskören sjunger med glädje julsånger så fort ett uns snö har kommit. Snart är det dags för julkonsert i Stadskyrkan.

Malin Larsson är doktorand i miljökemi.

Neej, nu är jag sen igen! Efter flera år på campus tror min hjärna fortfarande att det går att teleportera sig från KBC-huset till Ljusgården i Lärarhuset. För er som inte vet, så kan jag berätta att så inte är fallet. När jag pulsar genom snön tänker jag på hur bra det hade varit om jag vore Harry Potter. Då hade jag placerat en ”port key” så att jag kunnat vara framme i ett nafs.

Något sen, men väl inne på Ljusgården möts jag av en läktare full av personer som gör de mest fula grimaser du kan tänka dig, men det är helt i sin ordning. Det är bara Nationskören som värmer upp för sin körövning. Där ska jag vara med.

För en sopran är det på hösten inte alltid så lätt att nå de höga tonerna. Snörvlande och hostande står många av oss, även jag, där ändå på måndagar och övar entusiastiskt julsånger. Jag älskar julen, och sjunger med glädje julsånger så fort ett uns snö har kommit under hösten. Skulle någon undra när jag nynnar fram på Jingle Bells i korridoren, så övar jag ju bara på min repertoar. Det är inte för inte som jag råkat försäga mig att ”julen är den bästa årstiden”.

Första året i Umeå övertygade jag min pojkvän om att få ha kvar julpyntet så länge som det fanns snö. Ha ha… det fick som konsekvens att julpyntet var kvar till april!

Jag kommer ihåg en jul hemma i Skåne som förgylldes lite extra av våra cocker-spaniels Charles och Nicole. På juldagsmorgon möttes vi av en nervält julgran, söndertuggad julbock (with courtesy of Charles), och ett länsat julgodisfat. Under soffbordet låg en till synes däckad Nicole med söndertuggade papper från Anton Bergs plommon i madeira.

Minnesvärd kommer årets julkonsert med Nationskören också att vara, men förhoppningsvis av andra anledningar. Om du vill öka på mysfaktorn till jul – kom och lyssna på årets julkonsert!

Malin Larsson