Krossade förväntningar gör dundrande ont, men det är nedbrytningen som gör oss starkare, även utanför biologernas värld. Det väljer i alla fall Jennifer Milton att tro på.

Jennifer Milton pluggar media och kommunikation, inriktning strategisk kommunikation.
Jennifer Milton pluggar media och kommunikation, inriktning strategisk kommunikation.

Livet är inte alltid vad vi förväntar oss. Det är kärlek som brister, drömmar som krossas och planer som ändras. Det som en gång varit självklart är ibland inte längre självklart. Vi förväntar oss livslång kärlek, godkända tentor och uppfyllda drömmar. Ibland, när vi som minst eller mest förtjänar det, blir det inte som vi förväntat oss. Det blir tvärtom, och just där och då gör det olidligt ont.

Vi bygger upp vårt liv på förväntningar av vad vi tror ska hända. Vi tror att vår nuvarande drömprins ska älska oss föralltid, att planerade resor ska bli av och att tentor ska vara på ett visst sätt. Men ibland blir det inte så. Ibland ställs en förväntad resa in, drömprinsen bestämmer sig för att sluta älska och tentan leverarade allt du inte övat på. Det är som ett slag i magen, en rejäl käftsmäll. Vi hulkar oss till sömns kommande nätter och håller krampaktigt i bästa vännens hand.

Det är dock där och då, mitt bland magont och hulkningar, som nya dörrar öppnas. ”När en dörr stängs, öppnas en annan”, som man brukar säga. Om ett år kommer det visa sig att killen som slutade älska inte var drömprinsen. Den misslyckade tentan ledde till sök efter tröst på tinder och den inställda resan ledde till en annan resa, vid ett annat tillfälle.

Krossade förväntningar gör dundrande ont, men det är nedbrytningen som gör oss starkare. I alla fall i biologernas värld, men jag väljer att tro på det i andra sammanhang med. Svär över den misslyckade tentan, hulka över drömprinsen och förbanna det som blev anledningen till din inställda resa. Så får man göra. Om tio dagar eller tio månader så kommer nya möjligheter infunnit sig, som är så himla mycket bättre, som får ditt liv att rocka.

Där och då kommer du nästan att längta efter att få nya förväntningar krossade, så att du får uppleva andra ting som är så himla mycket bättre.

Jennifer Milton