Den obligatoriska fikarasten

Vad är det med Sverige och fika-kulturen? Det finns väl inget annat land där det är legitimt att avvara flera timmar under arbetsdagen åt att fika, på arbetstid alltså? Skulle besöka Husservice idag för att åtgärda felet på mitt passerkort som gjorde att jag inte tog mig in i skolans lokaler, trots betald avgift och uppdatering av kort. På första rasten går jag till Husservice, bara för att upptäcka att de har fikarast kl.9. Vänder på klacken och tänker att det bara är att haffa dem på lunchen. Men icke, personalen på Husservice behöver så klart också äta. Vad jag dock undrar är om de behöver lunch OCH två fikaraster, dagligen? När jag gick tillbaka på eftermiddagen under skoldagens andra tillräckligt långa rast, hade de nämligen också satt upp skylten  ”Fikarast”. Klockan 9 och klockan 14 varje dag. Och så lunchen där emellan förstås. Den verkar dessutom kunna inträffa lite när som helst. Det ska bli spännande att se om jag får tag på dem innan terminen är slut. Kanske fungerar det att locka med lite kakor?