Plötsligt händer det. Den här gången står det i ett kvinnomagasin i en krönika som förklarar att den man tror ska bli ens partner aldrig är den som blir ens partner. Jag kan allt det där. Jag vet att det inte är frikyrko-killen som är musiker och som uppfyller alla mina kriterier som kommer att bli min partner. Och att plötsligt händer det. På Tinder eller i verkligheten.

Några sidor med perfekta kvinno-ansikten och kroppar senare, kommer jag till ett uppslag om bröst-förstoring. Ja, plötsligt händer det. Om man har tillräckligt stora bröst och är vacker som en modell, enligt tidningen, ELLEr?

Ytterligare några sidor senare fastnar jag på Horoskopet. Något som tycks vara en katastrof i början av månaden visar sig leda till något alldeles oväntat och jag ska hålla ut när det är som värst och när vändningen plötsligt kommer så är den mer än bra. Mitten av perioden ska bjuda på små överraskningar och en hel del skratt. Jag ska hålla mina vänner nära och se till att ha roligt med dem. Jag funderar på om katastrofen är att kvargen med hasselnötssmak är slut och om de små överraskningarna är extrapriset på kvargen med blåbärssmak och om det är horoskopet det är meningen att jag ska skratta åt tillsammans med mina vänner.

Plötsligt händer det. Att man kastar tidningen i papperskorgen och tänker att det här var sista gången jag köpte ett kvinnomagasin och läste ett horoskop.

 

JUNGFRUNS HOROSKOP