Det har varit väldigt tyst från min sida på den här bloggen vilket jag ber om ursäkt för. Att flytta hemifrån och börja på en ny skola är överväldigande, inte minst i ett främmande land. Jag har dock börjat finna mig tillrätta även om lägenheten jag bor i ännu saknar möbler. När det kommer till mina studier är jag halvvägs igenom den första terminen och jag hade tänkt passa på att dela med mig av tre märkliga händelser kring mina midterms.

1. Min International Business class var en intensivkurs på åtta veckor och under den tiden hade vi tre prov inplanerade. Min lärare berättade för oss under den första lektionen att han endast kommer räkna med de två bästa resultaten  i bedömning av slutbetyg. Detta innebar för mig att jag inte ens behövde ta det sista provet eftersom jag lyckades få högsta betyg på de två första för det skulle ändå inte spela någon roll vilket resultat jag fick.
2. I min Hospitality class plockade läraren fram midterm provet som vi skulle ta kommande vecka och läste upp frågorna högt i klassrummet. Det var inte i syfte att repetera det vi har lärt oss, utan vi fick skriva ner alla frågor som skulle komma ordagrant så vi inte hade någon anledning att få ett dåligt betyg.
3. Slutligen hade vi fått för lite tid på oss att förbereda oss inför midterm provet i min Student Development class. Det resulterade i ett s.k. ”open book test” vilket innebär att man får sitta med allt inlärningsmaterial under provet och svara på frågorna. Det gick med andra ord inte att misslyckas.