Förfest hos mig. När jag tar fram vinglasen beklagar jag mig över skåpluckorna, vars vita färg falnat. Vännen som dricker ur vinglaset äger inget eget. Hon brukar dricka ur en såssnipa.

Sen beklagar jag mig över temperaturen i lägenheten och säger att det finns minusgrader även i helvetet. Så och på jorden, säger vännen. Vi bestämmer att hon kan få bo i min lägenhet i jul. Jag är på väg att be Fastighetsägaren om lov, men kommer ihåg vad jag fick för svar, sist jag ville låna ut till någon, vars efternamn inte slutar på son.

Sen tipsar jag om studentbostadsköer, även om jag själv aldrig fått en bostad på det sättet. Min egen köplats är parkerad, men det gör inget. Mamma har just ringt och sagt att jag vet väl att dom hjälper mig med lägenhet sen när jag är färdig med skolan.

Dagen efter träffar jag vännen på IKSU. Hon har en sju år lång universitetsutbildning och jobbar som städare.

Efter träningen lägger jag mig i badet och sjunger Stay High med Tove Lo. När jag går upp beklagar jag mig över att vattnet rinner ner långsamt. Vännen säger att hon aldrig har haft problem med det. Hon brukar bada i ett palmblad.

Sen sätter jag på mig min sidenpyamas från H&M och surfar framför TV:n. Och medan bilderna fladdrar förbi från Kalla Fakta:s reportage om H&M, kollar jag upp vilken vit färg som faktiskt skulle bli bäst på köksluckorna.