I veckan åker jag och min skrivarklass till Bergen på poesifestival. Det känns kul! Jag tycker ju, som jag tror att jag nämnt tidigare i denna blogg, att det är ungefär lika roligt att åka till Bergen som att åka till Buenos Aires. Huvudsaken är RÖRELSEN, va: http://dev.vertex.nu/blogg/resandet-som-lajv/

Om Bergen vet jag annars mycket lite (och frågan är om jag vet särskilt mycket om poesi). Min relation till staden Bergen kan sammanfattas i tre punkter:

* Det regnar mycket där. Jag TROR att jag någonstans kan ha läst att solen i Bergen ett år var i moln mellan oktober och april, typ.

* Karl Ove Knausgård bodde där mellan 1988 och 2002, då han bland annat läste på Skrivekunstakademiet, drack en massa sprit och skar sönder sitt ansikte på en krogtoalett.

* Min polare Jockes bror Viktor har varit där en gång. Nej, det är inte sant. Sanningen är att min polare Jockes bror Viktor en gång skulle resa till BELGIEN, något han förberedde sig inför genom att gå till en frisör och klippa håret. Viktor och frisören kom då att tala om Belgien, innan det gick upp för Viktor att ett missförstånd ägt rum – frisören hade nämligen hört fel och uppfattat det som att det var till BERGEN som Viktor skulle styra kosan.  Vid det laget hade dock samtalet redan pågått i fyrtio minuter, varför det kändes olustigt för Viktor att påpeka att de under hela klippningen talat förbi varandra. Så han höll god min och lät saken bero för den allmänna trevnadens skull.